Vad hände Stockholm furniture fair 2019?

På Stockholm furniture fair år 2019 fick vi stor uppmärksamhet för vår enkla monter uppbyggd av OSB-plattor. Något golv hade vi inte – för som du säkert vet består ju ett hus normalt av golv, så vi använde det befintliga. För att rama in vår monter tejpade vi golvet. Ja, så enkelt var det. Självklart hade vi våra bord där och visade upp också. Montern blev en snackis som spred sig som en löpeld.

Med risken att slå in öppna dörrar så kan vi berätta vad som sedan hände med OSB-plattorna. Efter Stockholm furniture fair återbrukades de till biblioteket i Selmaprojektet i Göteborg där de blev en vägghylla. Montern och hyllan designades av White arkitekter, Kristofer Jonsson som idag har WhatIf design studio. Och vad hände med tejpen undrar du? Nej, vi rullade inte ihop den för återbruk – den kastades till vår stora förtret!

 

Tejpen tog slut…

Eftersom tejpen tog slut har vi i år valt att blicka tillbaka till Stockholm furniture fair 2019 med stolthet och slå våra kloka glödheta huvuden ihop för att slå detta till år 2021. Varför inte till 2020 tänker du?! Så enkelt är svaret – vi har haft fullt upp med utveckling av fler återbrukbara produkter. Men var inte moloken för det nu, våra bord hittar du ändå på mässan! Du vet, så är det när en är bäst på bordslösningar.

 

Stockholm furniture fair 2020

Bordet StandByMe med pallen SitOnMe hittar du på Stockholm furniture fair 2020, i helvitt utförande i inredningsarkitektur.se’s monter AG:01, i stora entréhallen. Detta bord är ett exemplariskt exempel när IA kan göra ett enda val som blir rätt hela vägen. StandByMe går att montera ner till minsta beståndsdel och återbruka i liknande, eller varför inte helt andra kombinationer och sammanhang. Bordsskivan kan till exempel förändras och kombineras med andra underreden för att få en ny look om sisådär 25 år!

Om du som läser detta inte vet hur produktion ser ut i de flesta fall, ska du få lära dig något nytt. Oftast limmas olika delar ihop för att få en hållbar konstruktion. Dessvärre gör limmet att det inte går att särskilja råmaterialet i ett senare skede. Eftersom vi vet detta så gör inte vi så, för vi kan göra hållbara konstruktioner ändå. För visst är det väl dumt när man inte kan återbruka?! Vi jobbar mot mål 12, hållbar konsumtion och produktion, Agenda 2030.

Även vårt stora bord OAS återfinns på Stockholm furniture fair 2020.

Det hittar du hos vår branschorganisation TMF, monter AG:03. OAS® är ett bord som är cirkulärt i den meningen att du enkelt kan byta reservdelar, montera isär bordet, enkelt att rekonditionera, lätt att sortera efter materialslag och du kan även på vissa sätt uppgradera bordet. Allt detta med vanliga handverktyg.

Behöver vi ens nämna att träet i våra bord är FSC-märkta och är deklarerade med Möbelfakta?!

Om du har lust, tagga våra produkter med #lundbergsmöbler

 

Välkommen!

Om du missar oss när vi smyger omkring på mässan så ta dig till vårt showroom Studio B3 på tisdag 4/2 Mässmingel med mat eller torsdag 6/2 för mingel och dryck, ingen föranmälan krävs. Vi lovar att stå till svars live för allt vi språkar om. Vi ses där! Välkommen!