Pressmeddelande

Bord sedan 1945 Kollektion d Kollektion Konfigurera

Lundbergs Möbler siktar mot skandinaviska toppen

2 februari, 2015

Lundbergs Möbler siktar mot skandinaviska toppen

Under Stockholm Furniture Fair lanserar Lundbergs Möbler sju nytillskott i sitt utbud. Under hösten har Lundbergs samarbetat med designers som o4i, Stina Sandwall, Sami Kallio och Monika Mulder.

– Det är som vanligt designade träbord som står i fokus. Men vi är också stolta över att presentera en barstol med samma komfort som en vanlig stol. Förhoppningsvis har vi med Tova satt punkt för dålig hållning kring skandinaviska bardiskar, säger Stefan Lundberg, vd vid Lundbergs Möbler.

Sedan 1945 har Lundbergs Möbler producerat designade träbord i sin egen fabrik i Tibro. Inför 2015 sätter man in siktet på att bli en av Skandinaviens ledande aktörer för designade träbord. En position man ska nå med 70 års erfarenhet i ryggen och genom att vara lyhörd inför vad marknaden efterfrågar.

– Vi har jobbat med trä i 70 år och vet hur råvaran fungerar. Med så lång erfarenhet kan vi också vara säkra på att vi vet vilken typ av bord och stol som den specifika miljön behöver, säger Stefan Lundberg vd vid Lundbergs Möbler.

Ett bord är inte bara ett bord.

I Lundbergs sortiment hittar man bord för alla typer av möten. Det finns bord som är bestrukna med linoleum och dämpar volymen, bord som är laminerade för att stå emot lite tuffare tag. Till skillnad från många andra möbler har bord inte bara en estetisk funktion.

– Man kan säga att bord är som skor. Vissa är till för att springa och jobba i, medan andra är vackra och lite ömtåligare. Det är utifrån den insikten som vi jobbar med att ta fram spännande och ändamålsenliga möbler med hög designgrad, fortsätter Stefan Lundberg.

– Det är runt bord vi träffar de människor som berör oss. Därför är det ett viktigt arbete vi gör. Genom att känna råvaran och jobba med att sätta rätt bord i rätt miljö skapar vi förutsättningar för fina möten, säger Stefan Lundberg vd för Lundbergs Möbler.

Följ Lundbergs Möblers resa på lundbergs-mobler.se.


Här hittar du våra
pressmeddelanden
och nedladdningsbart
pressmaterial.

Presskontakt

Stefan Lundberg
sl@lundbergs-mobler.se
+46(0)708-305448.

Pressmaterial

Kontakt