Formgivare

Bord sedan 1945 Kollektion d Kollektion Konfigurera
Formgivare

Designexpertis

Som ett familjeföretag i tredje generation från Tibro har vi ett arv och en kunskap att vila på. Därför samarbetar vi med skandinaviska designers som förstår vårt hantverk och värdet av att låta form och funktion mötas och skapa en möbel som står emot tidens tand och trender. Här presenterar vi stolt några av de samarbetspartners som är med och gör Lundbergs Möbler till vad vi är. Experter på rätt bord och stol i rätt miljö.

Sigrid Strömgren

Sigrid är designer och lärare vid HDK/Stenebyskolan och med lång erfarenhet av ljudabsorption i möbler. Sigrid har formgivit Oas-kollektionen. En bordsserie med runda bord med tillhörande pall. Oas® med skärm får högsta betyg i STI-tester (Speech Transmission Index). Det bevisar att Oas® underlättar samtal i stimmiga miljöer.

o4i Designstudio

Flerfaldigt internationellt prisbelönade designstudion o4i drivs av Henrik Kjellberg och Jon Lindström. Tillsammans har de gedigna erfarenheter av konceptutveckling på en hög internationell nivå. o4i har en multidisciplinär syn på design och utforskar nyfiket material, beteenden och processer i sin strävan efter miljöns rätta möbler. Tillsammans med Lundbergs har de tagit fram borden Ramo, Ramo X och Nesso.

Monika Mulder

Med en bakgrund som inhouse designer på IKEA och med en examen från The Design Academy i Eindhoven skapar Monika Mulder möbler anpassade efter människans beteende. Mulder jobbar efter övertygelsen att formen påverkar människans beteende och vice versa. Därför är hennes möbler smart anpassade efter ändamålet. Tillsammans med Lundbergs har Monika tagit fram pelarbordet Presa.

Sami Kallio

Sami Kallio designar möbler och inredning med fokus på hög kvalitet, detaljer och funktion. Sami jobbar handgripligen med produkten och råvaran i verkstaden för att kunna lägga sin personliga touch på varje design. Kallios möbeldesign känns igen på sin traditionella och funktionella grund skruvat med en modern twist. Med en MFA i inredningsarkitektur från HDK i Göteborg och Industriella högskolan i Helsingfors har han den kunskap och erfarenhet som krävs för att möta Lundbergs standard. För Lundbergs har Sami Kallio designat bordet Arko.

Stina Sandwall

Svensk Form- och Elle Interiörs Designpris-belönade Stina Sandwall formger möbler, jobbar med produktdesign och inredningsarkitektur. Den breda kunskapen gör att Stina skapar möbler som lyfter och skapar rätt förutsättningar i en miljö. Stinas arbete är uppmärksammat såväl på den svenska som internationella marknaden. Tillsammans med Lundbergs Möbler har Stina tagit fram moderna och praktiska möbler som balanserar funktion och form med visionen om att skapa rätt förutsättning för miljön. För Lundbergs Möbler har Stina Sandwall har formgivit Tova, Tess och Jim.

Johanna Lagercrantz

Med formmässiga och visuellt tilltalande möbler formger Johanna Lagercrantz möbler med utgångspunkt från användarens behov. Alltid med fokus på funktionella och estetiskt tilltalande möbler med en tanke på resurssnålt tillverkande är Johanna en mycket intressant formgivare som skapar möbler för i dag som håller för åldrande. Med en vision om att göra en kaxig stol som är tillmötesgående gentemot användaren tog Johanna Lagercrantz fram stolen Jona tillsammans med Lundbergs Möbler.

Formforyou

Flerfaldigt prisbelönade designstudion Formforyou består av Kolbrún Leósdóttir och Anna Leckström. Studion jobbar gränsöverskridande med formgivning från möbel- och produktdesign till inredning och grafisk form. Grunden för Formforyou’s alla olika typer av projekt är att hitta ett intelligent samspel mellan funktion och form. I samarbete med Lundbergs Möbler har Formforyou tagit fram Leo och Bella. Leo är en möbelserie bestående av stol, karmfåtölj, loungefåtölj och barstol. Stolserien-Leo med tydlig förankring i skandinavisk designhistoria och präglat av igenkänning samtidigt som uttrycket andas nutid. För sitt arbete med Leo blev Formforyou i samarbete med Lundbergs Möbler belönade med Good Design Award 2011. Rumsavdelaren Bella är en möbel som på ett unikt sätt kopplar samman funktion med vårt behov av växter i en trevlig miljö. För Lundbergs Möbler har Formforyou formgivit Leo-serien, James, John samt Bella.

Bratt & Kahl

Utbildad vid anrika Car Malmstensskolan Har Olof Bratt sysslat med möbeldesign i hela sitt liv. Med en förkärlek för den Gustavianske tiden blandar Olof modernt hantverk med klassisk stil. Resultatet blir möbler som talar till människors känslor och drömmar. Olof Bratt har gått ihop med Katrin Kahl, en Stockholmskonstnär med fingertoppskänsla gällande färg och material vid möbeldesign. Tillsammans kombinerar de klassiskt möbelsnickeri med känsla för färg och form och når gemensamt nya höjder. Som duo står de bakom några av Lundbergs mest klassiska möbler Wilma och Sarek.

Kontakt