Detalj 3/5 som gör bord enkla att återbruka:

En bordsskiva ska gå att uppgradera i framtiden.

En bordsskiva är konstruerad i massivt trä eller plywoodkärna. Detta medför att den kan rekonditioneras. Till exempel genom att slipas om, lägga på ny ytbehandling, nytt ytskikt, göra den i nya mått och/eller förnya kantprofilen.

Genom att använda ytskikt som tjockfanér (tjocklek 1,5 mm) och linoleum (tjocklek 2mm), går det att slipa ner bordsskivan och sedan ytbehandla den igen. Vid slipning slipas ca 0,2 mm bort, vilket gör att detta går att göra om flera gånger i framtiden.

När ett bord väljs i inredning är det viktigt att det är ett bord som går att rekonditionera i framtiden. Vi måste alla ta ansvar för att nå Agenda 2030. För att på ett enkelt sätt kontrollera att ett bord är återbrukbart i framtiden, finns det 5 detaljer att förhålla sig till.

Läs alla 5 detaljer i artikeln Välj konstruktion för återbruk imorgon.

Vi på Lundbergs Möbler lever dagligen i en värld av bord. Efter 75 år har vi god kunskap om tillverkning av kvalitetsbord i trä. Idag är vi underleverantör till Sajkla(specialist på rekonditionering). Vilket medfört att vi lärt oss, och fortfarande lär oss, massor om hur bland annat bordsskivor bör vara konstruerade för att kunna återbrukas imorgon. Vi vill dela med oss av denna kunskap, i hopp om att fler bord väljs i inredning, som kan cirkulera på marknaden, med en lååång livslängd!