Om oss

Bord sedan 1945 Kollektion d Kollektion Konfigurera
Om oss

Några ord om oss

I drygt 70 år har vi varit ett modernt familjedrivet möbelföretag som brukar säga att vi jobbar med möten.

Möten mellan kollegor, familjer eller lunchkompisar. Det vi tillverkar är bord och stolar för olika miljöer.

Centralt i alla våra produkter är trä. Genom att arbeta med trä i 70 år har vi lärt oss hur råvaran fungerar. Det gör att vi vet när vi ska använda oss av manuellt hantverk och när modern teknik kan hjälpa oss att göra bordet bättre för dig som kund. Det gör också att vi vet vilken typ av bord och stol du och din miljö behöver.

Vi vet att ett bord inte bara är ett bord. Precis som att en sko inte bara är en sko. Vissa bord har som uppgift att sänka bullernivån, vissa måste stå emot hårt slitage, några bord har uppgiften att skapa spontana och avslappnade möten. Till skillnad från många andra möbler har bordet inte bara funktionen att erbjuda komfort eller vacker design. Utifrån den insikten skapar vi ett sortiment som fungerar och anpassas till den miljö de ska verka i. Vare sig det är i offentlig miljö eller i hemmets lugna vrå. Tillsammans med moderna skandinaviska designers tar vi fram spännande och funktionella bord och stolar med hög designgrad.

Merparten av våra möbler produceras i vår fabrik i Tibro. Där blandar vi traditionellt hantverk med modern teknik. Alla steg ska skapa mervärde för kunden och skapa vackrast möjliga bord eller stol.

Att vi producerar våra möbler på plats i vår fabrik i Tibro gör att vi har full kontroll över vår process och kan garantera gott hantverk till dig som kund.

Den självklara mötesplatsen

Det är runt bord vi träffar de människor som berör oss. Oavsett om det är på jobbet, hos doktorn eller på lunchrestaurangen. Bordet är en naturlig mötesplats.

Bord är lite som skor. Det finns massvis med olika sorter, alla designade med en specifik funktion och miljö i åtanke. Vissa bord passar bättre i en stor lunchmatsal medan andra passar bättre i ett öppet kontorslandskap eller konferensrum.

Vi vet att bordet till skillnad från många andra möbler inte bara har funktionen att erbjuda komfort eller vacker design. Ett bord har egenskaper som påverkar hur människor i miljön uppför sig och sätter tonen för hur vi förväntas agera.

För att placera rätt bord på rätt plats krävs kunskap och erfarenhet såväl som känsla för inredning. Efter närmare 70 år i branschen vet vi att vi har vad som krävs. Vi vet vilket träslag som passar i vilken miljö och hur ytan ska behandlas för att klara av de påfrestningar som bordet utsätts för. Låt oss hjälpa dig att hitta rätt bord och skapa rätt förutsättningar för den miljö du ska inreda.

Miljö är en viktig fråga för oss. Att jobba med trä innebär att vi lever av vår natur.

Utan bra och starkt råmaterial kommer vi ingenstans. Vi köper in vårt material från främst norra Europa vilket gör att vi har korta transportsträckor. En del virke hämtar vi från lokala skogar runt Tibro. Att vi har tagit fram processer för att minska färg- och materialspill ser vi inte som en anledning att skryta. Det är en hygienfaktor.

Men för att nämna en sak vi gjort kan vi säga att vi 1998 släppte ut 15 ton lösningsmedel i luften. Nu är vi tack vare vårt miljöarbete nere på 800 kg om året.

Vårt främsta miljöargument är istället att vi gör möbler som är motsatsen till slit-och-släng-möbler. Lundbergs bord och stolar är gjorda för människor som ser ett värde i kvalitet och design som står emot tidens tand.

Showroom Studio B3

Mitt i centrala Stockholm, närmare bestämt Barnhusgatan 3, hittar du vårt showroom på Studio B3.

Öppettider

Tis-tors klockan 10-14.

Julstängt 21 dec – 10 jan.

Vårt sociala arbete

Vi har vårt hjärta i Tibro. Därför är det viktigt för oss att återinvestera i vår närregion. Det gör vi bl.a. genom att ge ungdomar en chans till sitt första jobb, sponsra lokala idrottsföreningar och organisationer som arbetar med barn och vuxna med funktionsnedsättningar.

Kontakt